HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.13. 23:31 007nullanullahet

Tbiliszi 35 milliárd dollárt, csaknem kétéves GDP-jét követeli Moszkván a 2008-as háború okozta károkért


A grúz parlament nemzeti területi integritást helyreállító bizottságának az elnöke, Sota Malashia ma újságíróknak bejelentette, hogy az ország 35 milliárd dolláros számlát nyújt be az oroszoknak a 2008-as háborúban okozott károkért.

Ez az ország vásárlóerő-paritáson számolt csaknem kétéves bruttó nemzeti terméke, GDP-je. Ebből húsz milliárd a közvetlen katonai károkért, további 15 milliárd pedig a grúz ökoszisztémát ért pusztításért jár, tette hozzá az elnök. Az abháziai „bábrezsimet” további 13 milliárd dollár megfizetésére akarják kötelezni, nem részletezett okokból. (Tudomásunk szerint nem arról van szó, hogy Grúzia ezért a tetemes summáért úgy adná el Abháziát, mint annak idején a cári kormány Alaszkát az amerikaiaknak).
 

A grúz jelentések nem tudnak ellen-kártérítési igényről, noha Chinvalit, Dél Oszétia fővárosát a grúz hadsereg orosz gyártmányú BM21-es rakéta-sorozatvetői (MLRS – az egykori Katyusák modernebb utódai) nagymértékben lerombolták. A modern hadtudomány kevés esetet tud, amikor ezeket a jellegzetesen terület-lefogásra, pl páncélos ékek támadásának megállítására (nem városok ellen!) használt, eléggé pontatlan fegyvereket lakott települések ellen vetették volna be.

 

Szólj hozzá!

Címkék: oroszország grúzia


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr592582391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása