HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.07. 12:01 007nullanullahet

Nagy Britannia terror fenyegetettsége – emelt szintű riadókészültség, intézkedések a tömegközlekedési eszközök védelmére


Tegnap óta emelt szintű készültségben vannak a brit rendőrök, a közlekedésrendészetnél visszahívták a szabadságon lévőket és nyugdijas rendőröket rendeltek be. Az MI-5 riadóztat, hírszerzési források a londoni tömegközlekedési eszközöket, csomópontokat, megállókat, pályaudvarokat jelölték meg lehetséges célpontokként.
 
A brit főváros utcáin ismét nagyobb számban megjelentek az MP-5-ös géppisztolyokkal felszerelt rendőrjárőrök. A nemzetbiztonsági kérdésekben egyik legjobban értesült lap, a Telegraph szakírója, Duncan Gardham szerint nem tudni, a terroristák mire készülnek, egy Mumbai-tipusú kaotikus lövöldözésre, „hagyományos” öngyilkos merényletekre, vagy a gonosz dolgok valamiféle kombinációjára.A Gardham-cikkre eddig szokatlanul nagy számú - 250 - komment érkezett, jelezve a feszültséget.
 
A londoni kormány értékelése szerint a terrortámadások kockázata megnőtt, ezért elővigyázatosságként rendelték el a fokozott készültséget. A keresztény ünnepek táján (ma van a pravoszláv karácsony) megszaporodott támadások további óvatosságra intenek, mondják biztonsági elemzők, utalva az arab világban végrehajtott támadásokra (iraki keresztények, egyiptomi koptok ellen) és a december 11-i svédországi merényletekre, ez utóbbiak gyökerét a Londontól félórai járásra lévő Luton iszlámista csoportjaira vezetik vissza.     

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr862567118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása