HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.06. 23:54 007nullanullahet

Négy robbanómellényes tálib terroristát fogott el az afgán rendőrség Pul-i-Kumriban

 

Pul-i-Kumri Chashma-e-Shir negyedében négy, merényletre készülő terroristát fogott el az afgán rendőrség, jelentette be Abdul Rachman Rachimi, Baglán tartomány rendőrfőnöke. Arról nem szólt, hogy mi lehetett a célpont a városban, ahol a magyar vezetésű PRT is működik. Az Ariana tévécsatorna helyi rendőrségi forrásokra hívatkozva bemondta, hogy a négy férfi, akiknek a kocsijában élesített öngyilkos robbantómellényeket is találtak, egy tálib csoporthoz tartozik.

A kabuli főhadiszálláson tartott mai NATO-brífingen Josef Blotz német dandártábornok, a NATO képviselője bejelentette, hogy fokozzák a katonai nyomást a tálibokra. „A fegyveres kormányellenes erőkkel a tárgyalások megkezdésének folyamata nem jelentheti a rájuk gyakorolt katonai nyomás enyhítését”, mondotta. Kitért a gazdaságfejlesztés fontosságára is, mondván, sok afgánt a szükség, a társadalmi-gazdasági kényszer hajt a tálibokhoz.

Az USA 1400 tengerészgyalogost vezényel Afganisztánba, vélhetően a déli Kandahár tartományba, hogy befejezzék a hónapokkal ezelőtt indított felmorzsoló hadműveletet, amit a NATO/ISAF vezetés eredményesnek minősített. A tengerészgyalogosok kilencven napig maradnak az országban, hogy még 2011 július előtt – amikorra Obama elnök megigérte a csapatkivonás kezdetét – megerősítsék a Karzai kormány és a szövetséges erők katonai helyzetét.

Szólj hozzá!

Címkék: afganisztán pul i kumri


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr1002566402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása