HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.02. 15:46 007nullanullahet

Csak egy vészkijárat működött a Szurgut reptéren kigyulladt Tu-154B-2-n – A Rosztransznadzor felszállási tilalmat javasol az összes Tu-154-esnek

Utasok mondják, hogy a Szurgut reptéren kigyulladt Tu-154B-2 gépen csak egy vészkijárat volt használható, azon kellett a több, mint száz utasnak elhagynia a gépet. Sokan a szárnyra menekültek, ahonnan leugrottak, lecsúsztak, kart-lábat törve. Az orosz szövetségi közlekedésfelügyelet (Rosztransznadzor) felszállási tilalmat javasol az összes Tu-154-esnek. A Tu-154B-2 (ugyanilyen gépei korábban a Malévnek is voltak) “szörnyű állapotban volt” mondta egy utas később.

Még nem tudni, mi okozta, hogy felszállás közben – viszonylag alacsony sebességnél – a Tupoljev jobb hátsó (alsó) hajtóműve kigyulladt, a tűz másodpercek alatt terjedt, s egy üzemanyag-tartály is felrobbant. Az egyik verzió szerint a kifutópályáról valami bekerülhetett a hajtóműbe (épp úgy, ahogy az utolsó Concorde-szerencsétlenségnél történt). Tény, hogy a B-2-es altipus egyike a legrégebbieknek, már a nyolcvanas évek végén elavultnak számított.
 

Öt perc alatt a gép teljesen kiégett. Ehhez képest csoda, hogy “csak” három utas, köztük egy gyerek – halt meg, mondják szakértők. A sebesülteket végtagsérülésekkel, (légúti) égésekkel kezelik.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr52554391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása