HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.21. 08:04 007nullanullahet

Dél Korea mégis megtartotta a hadgyakorlatot – igaz, csökkentett módban

Legalább 1,500 gránátot lőttek ki K-9-es 155mm-es, 52-es kaliberű önjáró tarackokból és kisebb űrméretű, Gatling-rendszerű gépágyúkból a „lebutított”, másfél órára korlátozott  dél-koreai hadgyakorlaton tegnap. A szinhely érdekes: a Yeonpyeong sziget, ahol novemberben egy észak-koreai tüzérségi támadásban négyen meghaltak, többen megsebesültek.

Dél-Korea mozgósította egész haderejét és a hadgyakorlat térségébe vezényelt 10 hadihajót, köztük a korlátozott rakétaelhárító képességekkel rendelkező Sejong-ot, dél koreai források jelentették. A szigeten lévő K-9-esek nyugati irányba, az Észak Korea által el nem ismert ideiglenes tűzszüneti vonallal (NLL) párhuzamosan tüzeltek. Észak Korea visszavágással fenyegetőzött, de nem tett konkrét lépéseket.

 
K-9thunder.jpgDél koreai jelentések szerint a K-9-esek gyászosan szerepeltek, amikor a novemberi északi támadásra válaszul tüzelni kezdtek. Mintegy 80 gránátot lőttek ki észak-koreai katonai barakkokra, ezekből elemzők szerint legfeljebb öt csapódott be olyan távolságra az északiak barakkjaitól, amely károkat okozhatott nekik.
 
A Samsung konszern által gyártott K-9-es tarackok lőtávolsága 30-56km, a lőszertől függően. A novemberi kudarcot a koreai tengerészgyalogság tüzérei tengerparti meteorológiai sajátosságokkal magyarázták (a lőelemek, a célkoordináták a szárazföld felöli tüzelésre voltak kiszámítva, mondták). Egyébként az észak koreiaiak két K-9-est (amelyek híresek támadástűrő, túlélő képességeikről) is megrongáltak, egy harmadik K-9-est pedig egy besült gránát tett harcképtelenné.
(A kép forrása: http://en.wikipedia.org/wiki/K9_Thunder)
  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr342529497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása