HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.14. 14:53 007nullanullahet

Baglán tartomány legészakibb része (öt-Budapestnyi terület) tálib-mentes

 

Baglán tartományban, (amelyben a magyar vezetésű PRT, az afganisztáni magyar kontingens legnépesebb eleme is működik), északon, a Baghlan-e-Jadid járás tálib-mentessé vált, jelentette a Tolo afganisztáni privát tv-állomás pénteken.

A járás, amely lakóinak 90%-át tádzsikok és üzbégek adják, körülbelül 1,600 négyzetkilométernyi, azaz valamivel nagyobb mint öt Budapest. A tartományban az afgán erők és az amerikaiak vezetésével az Omid hadművelet keretében nagyszabású felmorzsoló műveletek folynak a tálibok és egyéb fegyveres, kormányellenes csoportok ellen.
 
Baghlan-e-Jadidot (és a Dand-e-Ghori járást) megtisztították a fegyveres lázadóktól. Helyi biztonsági tisztek (beleértve Daud Daudot, a Pamir 303-as zóna rendőrparancsnokát) azt mondják, a nem részletezett „biztonsági bázisok” (security bases) létesítése nemcsak a a biztonságot, hanem a régió fejlődését is előmozdítják, mivel a donorszervezetek – amelyek eddig a biztonság hiánya miatt nem láthattak hozzá az új projektek, illetve a helyreállítási feladatok megvalósításához – eljuthatnak a helyszínekre és elindíthatják a munkát. Ez egyben munkahelyteremtést is jelent a helybélieknek.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr662583509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása