HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.20. 21:01 007nullanullahet

Ha törik, ha szakad 2014-re kivisszük az összes amerikai katonát Afganisztánból, mondja Joe Biden

Valószínűleg nagy vihart kavar Joe Biden amerikai alelnök bejelentése, hogy a jövő júliusban kezdődő amerikai csapatkivonás Afganisztánból 2014-re befejeződik „ha törik, ha szakad”. Ilyen merész kijelentést eddig egyetlen vezető amerikai politikus sem mert tenni.

Vice President Joe Biden
Biden az NBC „Találkozás a sajtóval” programjában azt is mondta, hogy már 2011-ben „jelentős számú” amerikai katonát kivonnak, noha az amerikai hadsereg vezetői (például Michael Mullen tábornok, a legmagasabb beosztású amerikai katona, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának a feje) ennek kapcsán jövőre inkább csak szimbolikus csapatcsökkentésről beszéltek.
 
Biden ellentmond saját elnökének is, hiszen Obama nem állította, hogy a tervezett 2014-es (afgán fegyveres erőknek való) felelősség-átadás után valamennyi amerikai katona elhagyja Afganisztánt.

(A kép forrása: http://www.whitehouse.gov/administration/vice-president-biden)
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr742528800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása