HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.15. 23:16 007nullanullahet

Pul-i-Khumri mellett a szövetséges légierő tévedésből szétbombázott egy középiskolát, jelenti az afgán média – a NATO nem erősítette meg a hírt

Afgán media-jelentések szerint Baglan tartományban, a Pul-i-Khumri melletti Joi Naw térségben a NATO tévedésből kedd hajnalban megbombázta az Ahmadzai középiskolát. A téves bombatámadást Lal Mohammed Ahmadzai, a 303.-as körzet szóvivője is megerősítette, viszont a NATO nem adott hírt az esetről. 

A kabuli NATO főhadiszállás annyit jelentett, hogy az Uj Baglan hadművelet folytatódott és a szövetséges légierő egy épületet támadott, ahonnan tüzet nyitottak a koalíciós erőkre.
 
Malem Akbar, az iskola gondnoka a Pajhwok hírügynökség tudósítójával, Habib Rahman Sherzaival beszélve jelentős károkról számolt be. Az 1900 diákot foglalkoztató iskolában megsemmisültek osztálytermek, a könyvtár és a tan-laboratórium. A támadáskor szerencsére diákok nem tartózkodtak az épületben. A légitámadás során ketten megsebesültek, környékbeli lakóházak is sérüléseket szenvedtek.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: nato pul i khumri


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr802518691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása