HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.30. 00:00 007nullanullahet

Három nap – három rakétatámadás a kandahari reptér ellen

 

Karácsony mindkét napján és december 27-én egy-egy – ismeretlen kaliberű – rakétával végrehajtott támadást regisztrált a kandahari reptér biztosításával megbízott bolgár század. A támadásokat fényes nappal hajtották végre, de azok sem a bolgár katonákban, sem anyagi eszközökben nem tettek kárt, jelentette az ország védelmi minisztériuma.
 

Bulgária sajátos tájékoztatáspolitikát folytat, amely nem teljesen igazodik az afganisztáni NATO/ISAF főhadiszálláséhoz, de összhangban van az ország nemzeti érdekeivel, amelyek a reptéren szolgáló katonák életéről, az esetleges kockázatokról minél teljesebb tájékoztatást igényelnek. A kabuli NATO/ISAF főhadiszálláson napjában többször is kiadott kommünikék a legtöbb esetben nem említik a kandahari reptér elleni, gyakorlatilag minden nap végrehajtott rakétatámadásokat, amelyek célja a külföldi kontingens állandó nyugtalanítása.

A rakéták – a felkelők általában 107mm-es kínai vagy iráni gyártmányú rakétákat alkalmaznak - az esetek 99%-ban a reptér elhagyatott részein robbannak fel, nem okozva sem sérülést, sem anyagi kárt. Előre elkészített, hevenyészett indítóállásokból lövik ki azokat, távirányítással – tehát az amúgy is eléggé pontatlan fegyverek találati pontossága tovább romlik.

Szólj hozzá!

Címkék: rakéta isaf kandahar 107mm


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr412547253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása