HTML

nullanullahet

Katonai, nemzet(közi) biztonsági témák, energiabiztonság, Afganisztán, magyar katonai szerepvállalás a világban.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.21. 20:02 007nullanullahet

Sikeres pakisztáni kísérlet Ghauri Hatf-5 1300km hatótávolságú ballisztikus rakétával


A pakisztáni stratégiai parancsnokság (ASFC) tegnap sikeresen elindított – célba érkeztetett egy Ghauri Hatf-5 tipusú 1300km közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát.

 
A kilövésnél jelen voltak Juszuf Raza Gilani kormányfő, Khalid Shahmeem Wyne vezérkari főnök, tudósok, magasrangú katonatisztek. A kísérlet célja a hadrendbe állított rakéták, a rendszer megbíyhatóságának ellenőrzése volt, jelentette az IANS, a nemzeti parancsnokségra (NCA) hívatkozva.
 

A Ghauri Hatf-5 felszerelhető hagyományos és tömegpusztító (biológiai, kémiai, nukleáris) robbanófejjel. Az évtized első felében rendszeresítették a pakisztáni stratégiai rakétacsapatoknál. A második legnagyobb hatótávolságú rakéta a pakisztáni arzenálban (ahol a növekvő Hatf-számok a rakéták növekvő hatótávolságát jelzik – a legnagyobb hatótávolságú rakéta a néhány éve hadrendbe állított Hatf-6 Shaheen-2, mintegy 2000km-re repül.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nullanullahet.blog.hu/api/trackback/id/tr252530989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása